Doğayı seven kampçılar kendi keşfettikleri yerleri herkese söylemez, neden mi? Çünkü sonunun Kastro gibi olmasını istemezler. Burası 10 yıl önce neredeyse balta girmemiş bir ormana ve Karadeniz’e dökülen tertemiz bir göle sahipti. Muhteşem bir kumsalı vardı ve sessiz sakin kafanızı dinleyebileceğiniz bir yerdi. Peki ne mi oldu?

İnsanlar buraya akın akın gelmeye başladılar ve Kastro tıklım tıklım bir piknik alanına dönüştü. Elbette gelmelerinde bir sakınca yok, herkes bu güzel yeri görmeli ancak keşke giderken pisliklerini de yanlarında götürseler. “Biz ne yapalım, gitmeyelim mi?” derseniz gidin tabi ama rahat etmek ve buranın tadını çıkarmak istiyorsanız bahar aylarında gidin. Zaten Karadeniz olduğundan yazın bile gitseniz deniz dalgalı olacağı için yüzmek pek zevk vermiyor; öyleyse yazın gidip o kalabalığa girmenin anlamı yok. Kastro için en güzel aylar Mayıs ve Eylül, hatta Eylül’de giderseniz; Kastro kumsalında yetişen ve tehlike altındaki türler arasında yer alan kum zambakları da tam olarak bu tarihlerde açar ve tüm kumsalda kokusu duyulur.

>> Kastro Nerede?
>> Kastro’da Ne Yapılır?
>> Kastro’da Ne Yenir?
>> Kastro Kamp Alanı
>> Kastro’ya Nasıl Gidilir?
>> Çamlıköy Tabiat Parkı Giriş Ücretleri

Kastro Nerede?

Tekirdağ’ın Saray ilçesine bağlı bir köy olan Kastro’nun resmi adı Çamlıköy‘dür ancak herkes tarafından Kastro olarak bilinmektedir. Karadeniz ile Istranca dağları arasında, Bahçeköy deresinin Karadenize döküldüğü yerde yer alan Kastro Plajı, yaklaşık 2500 metre’dir ve Tekirdağ’ın Karadeniz ile olan tek kıyısı burasıdır ve Kıyıköy ile Çilingoz arasında yer almaktadır. Bu arada tahmin ettiğiniz kadar yakın değil, İstanbul Kastro arası 160 km.

Kastro’da Ne Yapılır?

Bence Kamp yapıp kafa dinlenir, çok da fazlasına gerek yok ama yine de Kastro’da yapılacak aktiviteleri saymak gerekirse; yüzmek, piknik yapmak, balık tutmak, Bahçeköy deresinde deniz bisikletine binmek ve ormanda yürüyüş yapmaktır. Yüzmek biraz tehlikeli, sezonda cankurtaran oluyor ancak söz konusu Karadeniz olunca dikkatli olmak gerekiyor. Ormanda yürüyüş için de yanınızda bilen birinin olmasında fayda var ya da çok derinlere gitmemelisiniz. Deniz bisikletleri saatlik olarak kiralanıyor. Öğlen güneşi geçtikten sonra deniz bisikleti kiralayıp Bahçeköy deresinde ormanın derinliklerine doğru pedallayabilirsiniz. Hem kalabalıktan uzaklaşırsınız hem de kaplumbağaların güneşlenmesini izleyebilirsiniz. Derenin sonunda eskiden şelale varmış ancak baraj yapıldıktan sonra suyu kesilmiş. Bahçeköy deresi aynı zamanda Kırklareli ile Tekirdağ sınırını oluşturuyor.

Kastro’da Ne Yenir?

Burada çeşitli işletmeler var ancak hem fiyat hem de kalite anlamında iyi işletmeler olduğunu söyleyemeyiz. Bunun yerine yiyeceklerinizi yanınızda getirip, piknik alanında mangalınızı yakabilirsiniz.
Kastro

Kastro Kamp Alanı

Çamlıköy Tabiat Parkı‘nın girişinde, Bahçeköy deresinin yanında bir kamp alanı bulunuyor. Buraya çadırınızı kurabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Yazın giderseniz yer bulmakta zorlanabilirsiniz ama bahar aylarını tercih ederseniz Kastro Kamp için çok ideal bir yer.

Kastro’ya Nasıl Gidilir?

Kendi aracınızla gidecek olursanız en rahat yol otobanı kullanmak. Tem otoyolunda Edirne istikametinde gidip, Çerkezköy tabelasından döneceksiniz. Sonra Vize ve Saray tabelalarını takip ederek Saray’a varacaksınız, buradan Kıyıköy-Kastro yoluna girdikten sonra düm düz ilerleyeceksiniz. Bahçeköy’ü geçtikten sonra Kıyıköy ayrımı gelecek siz yine dönmeden düz ilerleyin yol sizi Kastro plajına götürecek. Otobüs ile gelmeyi düşünüyorsanız; Otogardan Saray otobüsüne binmeniz gerekiyor, Saray otogarından Kastro minibüsleri kalkıyor. Minibüsler direkt Kastro plajına gidiyor.

Çamlıköy Tabiat Parkı Giriş Ücretleri

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan Çamlıköy Tabiat Parkı, bir firmaya kiralanmış durumdadır ve içeri giriş ücretlidir; şahıs 4 TL, otomobil 12 TL, günlük çadır yeri 25 TL ve günlük karavan yeri 28 TL‘dir.