Karaburun’a gitmeden önce burada istediğimiz gibi bir kamp alanı bulabileceğimizi zannediyorduk. Ancak Karaburun kamp alanlarını araştırdığımızda hiç de düşündüğümüz gibi olmadığını anladık. Aslında kamp için çok uygun koylar ve ücretsiz kamp alanları var ama daha önceden gitmediğimiz için buralarda kamp yaparken sorun yaşayıp yaşamayacağımızı bilmiyorduk; kamp yapmak yasak olabilir, jandarma gelip toplanın gidin diyebilir, çok rüzgarlı olabilir; bunlar en çok karşılaşılan olası problemler.

Karar veremeyince biz de en azından bir sonraki gelişimizde sorun yaşamayalım dedik ve önce idareten bir yer bulduk. Sonra da tatilimiz boyunca çadır kampından karavan kampına, özel işletmelerden bakir koylara kadar Karaburun’da kamp yapılabilecek yerlerin tümünü dolaştık. Eh bu kadar dolaşmışken Karaburun kamp alanları ile ilgili öğrendiğimiz her şeyi anlatmasak olmazdı. Bu arada aşağıda daha detaylı bahsettik ama yine de endişelerimizin gereksiz olduğunu söyleyebiliriz. Bazı koylarda kamp yasak olsa da kimsenin gelip müdahale ettiği yok.

Karaburun kamp alanları listemiz kısa değil, hem ücretli hem de ücretsiz kamp alanları var. Ancak dürüst olmak gerekirse Türkiye’nin en iyi kamp alanları listemizde hiç birine yer veremedik. Çünkü tam anlamıyla güzel bir kamp alanı var diyemiyoruz. Yalnız Karaburun güzel, biz çok sevdik ve yine gideriz. Umarız çok daha güzel kamp alanları açılır.

1- Şirinbaba Kamping

Karaburun’daki ücretli kamp alanları arasında merkeze en yakın olan yer, Şirinbaba Kamping. Öyle yürüme mesafesinde bir yer beklemeyin, Dolungaz Koyu’nun hemen yan tarafında kalıyor. Hem çadır kampı hem de karavan kampı olarak hizmet veriyor, yalnız çadır alanına araçla giremiyorsunuz bu yüzden eşya taşımak biraz zor oluyor.

Şirinbaba Kamping fiyatı kişi başı 75 TL. Tesiste ortak buzdolabı var, yalnız alkol koymak yasak yani içecekseniz kafeteryadan alın diyorlar. 😵‍💫 Restoran bölümü de var ama fiyatlar pahalı ve yemekler vasat. Elektrik olsa da sadece ortak alanda kullanabiliyorsunuz, çadırınıza çekme şansınız yok. Duş ve tuvaletlerin durumu fena değil ama kamp alanında çok fazla bir şey beklemek de doğru değil. Bir de telefon çekmiyor ve nasıl olsa işletmede wifi vardır diye güvenerek gelmeyin, çünkü müşterilerle paylaşılmıyor.

Şirinbaba Kamping’in en beğendiğimiz yanı bulunduğu koyun güzelliği diyebiliriz. Güzel olmasına güzel de biraz küçük ve yoğun dönemde kalabalık olduğu için pek tat vermiyor.

2- Pingala Glamping

Karaburun’da karavan kampı aradığınızda karşınıza çıkan yerlerin başında Pingala Glamping geliyor. Ancak burası öyle kendi karavanınızla ya da çadırınızla gidip kalabileceğiniz bir kamp alanı değil. Aslında karavan oteli desek daha doğru, çünkü işletmenin karavanlarında konaklıyorsunuz.

Karavanların içerisinde minibuzdolabından tutun klimasına kadar bir otel odasında bulabileceğiniz neredeyse her şey bulunuyor; özel duş ve tuvaletiniz bile var. Gayet düzenli yeşillikler içerisinde bir yer ve denize 150-200 metre uzaklıkta olması da büyük bir avantaj. Karavanlar 3 kişilik ama biraz sıkışarak artı olarak 1 çocuk daha kalabilir. Pingala Glamping karavan fiyatları; kahvaltı dahil 2 kişi 750 TL, 3 kişi 1000 TL.

Pingala Glamping, özellikle karavan hayatını merak edip deneyimlemek isteyenlerin tercih edebileceği bir yer. Bu arada 2-3 gece burada kaldıktan sonra gaza gelip karavan almaya kalkmayın ✋ çünkü kendi karavanınızda her şeyle siz uğraşacağınız için bu kadar konforlu olmayabilir. 😆

3- Morperest Glamping

Mordoğan merkezinde bulunan Morperest Glamping, adından da anlaşılacağı gibi kamp alanı değil. Aslında Pingala Glamping’e benziyor ama burada karavan yerine çadırlarda kalıyorsunuz. Yalnız öyle kamp hayatını merak edip gidelim çadırda konaklamayı bir deneyimleyelim düşüncesiyle gelmeyin. Neden derseniz çadırlar gerçekten lüks, müstakil bahçenizde barbeküden salıncağa her şey var. Duş, tuvalet ve sıcak su gibi şeylerden hiç bahsetmiyoruz bile.

Morperest Glamping fiyatları 400 ile 550 TL arasında değişiyor. Belirttiğimiz fiyat, 2 kişi için ve kahvaltı dahil fiyatlar. Bize sorarsanız ne kadar lüks olursa olsun yüksek bir fiyat, sonuçta çadırda kalıyorsunuz. En basitinden gündüz sıcak, gece serin olacağını unutmamak lazım.

4- Capo Glamping

Yine mi Glamping, şöyle Karaburun’da kendi çadırımızla kalabileceğimiz bir kamp alanı yok mu? dediğinizi duyar gibiyiz. Merak etmeyin Capo Glamping’in kiralayabileceğiniz lüks çadırları var ama kendi çadırınızı kurabileceğiniz alanlar da var. Konum olarak Karaburun ile Mordoğan arasında kalıyor ve Boyabağı Koyu‘na yürüme mesefasinde.

Capo Glamping fiyatları ortalama diyebiliriz, kendi çadırınızda kişi başı kahvaltı dahil 80 TL. Kafe ve barı var, yemekleri de gayet lezzetli. Ancak yine de dışarıdan yiyecek ve içecek getirmenin yasak olması biraz enteresan olmuş.

5- Hamzabükü

Karaburun ücretsiz kamp alanları arasında en beğendiğimiz yer Hamzabükü koyuydu. Çünkü deniz gerçekten çok güzel, biraz taşlık ama tertemiz bir suyu var. Merkeze uzak ve yolu zahmetli olsa da gittiğinize kesinlikle değiyor. Koya geldiğinizde sizi çadır kurmak yasaktır tabelası karşılıyor, ayrıca ateş yakmak da yasak ama merak etmeyin kimsenin bir şey dediği yok. Tabii olayı abartıp plaja sıfır olan evlerdekileri rahatsız ederseniz, onlar da size bu yasakları hatırlatabilir.

Kumsal, çadır kampı için en uygun yer yani öyle ağaç altı falan bir yer bulamıyorsunuz. Karavan içinse plaja çok yakın park yerleri bulabiliyorsunuz ama normal olarak kumsala girmek yasak. Plajda konteyner tuvaletler var, buna ek olarak temiz su alabileceğiniz bir çeşme olması da büyük bir avantaj.

Hamzabükü koyunda herhangi bir tesis hatta bakkal bile yok; yalnızca gözleme, tost gibi ufak tefek şeyler bulabileceğiniz bir büfe var. En yakın market en az 20 dakika sürer, her ihtiyaçta gidilebilecek bir yol değil. Bu nedenle sorunsuz bir kamp yapabilmek için her şeyi yanınızda getirmeniz gerekiyor. Telefon çekmediği için gelmeden yakınlarınıza haber vermeyi de unutmayın.

6- Kumbükü

Hamzabükü’ne çok yakın olan Kumbükü, plaj ve imkanlar düşünülünce Hamzabükü kadar güzel değil. Bize sorarsanız en büyük dezavantajı tatlı su kaynağı olmaması olsa da yolu sebebiyle günübirlik denize girmek için gelenlerin sayısı daha az oluyor. Bu sayede yoğun sezonda, kalabalıktan kaçmak amacıyla gelinebilecek bir kamp alanı.

7- Gönsüz Koyu

Ücretsiz ve sakin bir kamp alanı arıyorsanız rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir yer. Ancak Gönsüz Koyu’nun öveni kadar, yereni de olduğunu özellikle belirtelim. Yalnız bu yorumlar genellikle insanların kullandığı araçla ilgili oluyor. Yolu biraz bozuk olduğu için altı yüksek aracı olanlar mutlu, hatta 4×4 ile gelenler aman yol böyle bozuk kalsın da herkes gelemesin ve burası bozulmasın diyor. Binek araçla gelenler ise biraz şikayetçi ama bize sorarsanız aracınızın altı aşırı alçak değilse çok sorun yaşamazsınız. Tabii arabanızı çok seviyorsanız ona bir şey diyemeyiz.

Gönsüz koyu’nda herhangi bir işletme ya da hizmet yok, tamamen doğal bir kamp alanı. Yakında alışveriş yapabileceğiniz bir yer yok, tatlı su kaynağı yok, elektrik yok, telefon çekmiyor; kısacası tüm ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz gerekiyor. Hatta ateş yakmayı düşünüyorsanız odununuzu bile getirin deriz, çevreden bulmanız zor. Bize sorarsanız en büyük sorun su olmaması, karavanlar için çok problem değil ama çadır kuracaksanız yanınızda getirebileceğiniz su kısıtlı olacak ve yazın su olmadan da olmuyor.

Karaburun’un rüzgarıyla henüz tanışmamış olabilirsiniz ve Gönsüz koyuna geldiğinizde hava durgun olabilir, sakın buna aldanmayın. 😀 Çünkü bir anda rüzgar çıkabiliyor ve çadır için sıkıntı olabiliyor, bunu hesaba katıp biraz daha korunaklı bir yere çadır kurmakta fayda var.

8- Maki Boyabağı

Bungalovları, çadır ve karavan kampına uygun alanlarıyla Maki Boyabağı, güzel ama biraz gelişmesi gereken bir yer. Ancak kesinlikle iyi niyetle işletildiğini ve yakın zamanda sorunların giderileceğini düşünüyoruz. Yolu biraz kötü ve kamp alanı çok toz oluyor, bu düzeltilirse en büyük sorun ortadan kalkmış olur. Çadırlar için oluşturulan platformlar güzel, aynı zamanda hepsinin yanına elektrik de çekilmiş.

Aynı zamanda beach olarak günübirlik müşterilere de hizmet verdiği için özellikle restoranda iyi bir kalite yakalanmış ve yemekler gayet lezzetli. Zaten kendi yemeğinizi pişirebileceğiniz bir mutfak yok, yalnızca ortak kullanılan bir buzdolabı var.

Maki Boyabağı kamp alanı fiyatı çadır başı 150 TL, bu fiyat en azında sorunlar giderilene kadar biraz daha uygun tutulabilirdi. Örneğin 100 TL olsa Karaburun’daki ücretli kamp alanları arasında ilk önereceğimiz yer burası olabilirdi.

9- Badembükü Kamp Alanı

Ücretli olmasına rağmen Karaburun’daki ücretsiz kamp alanları’nın buradan çok daha düzenli olduğunu söyleyebiliriz. Aslına bakarsanız Badembükü kamp alanı, tam olarak yerleri toprak olan bir otopark. Koyu kiralayıp buraya kafe yapan işletme, otoparkın bir kısmına göstermelik bir kaç tane çadır kurmuş ve burasının kamp alanı olduğunu iddia ediyor. Hiç bir gölge alan bulunmayan, tamamen açık bir yer ve arabalar geçtikçe çadırların olduğu yer toz duman oluyor.

Badembükü kamp alanı gecelik fiyatı 150 TL, bu fiyata alacağınız hizmet duş ve tuvalet. Bunun yerine köy içinden yürüyerek plaja ulaşabilirsiniz ve ücretsiz şekilde Badembükü koyunda kamp yapabilirsiniz.

10- Morkoyun Bungalov Kamp

Mordoğan merkezine yakın gibi gözüken ama yakınında alışveriş yapacak ya da yemek yenecek yer bulamayacağınız bir işletme. Evet özellikle kamp alanı demiyoruz çünkü burası daha çok Bungalov oteli diyebileceğimiz bir yer. Uygun yerlere çadır ve karavan alıyorlar ama açıkçası bizim gördüğümüz kampçıları pek önemsemiyorlar.

Morkoyun Bungalov Kamp’ın yakınında denize girilecek güzel bir plaj yok, küçük bir havuzu var. Ağaçların altında olması güzel, bol bol gölge alan bulabiliyorsunuz., ayrıca sessiz ve sakin bir ortama sahip.

11- Ardıç Kamping

Son olarak uyarı niteliğinde burayı da eklemek istedik. Google maps’e baktığınızda Mordoğanda gözüküyor ancak Ardıç Kamping diye bir yer yok. Halk plajı gibi bir yer ama kamp yapmak yasak.

Gezilerimizden anlık paylaşımlar için bizi takip etmeyi unutmayın!