Yazılarımızı daha önceden okuyanlar bilir; biz her zaman gördüğümüzü yazıyoruz ve bir yer popüler diye gereksiz övgülerde bulunmuyoruz. Erikli Yaylası’nın da bir çok yerde övüldüğünü görmüşsünüzdür, hatta hakkında kötü bir şey bulmanız bile çok zor. Biz bu yazılanların bir çoğuna katılmıyoruz ve Erikli Yaylası hakkında hoş olmayan pek çok şeyi de yazımızda anlatmak istiyoruz.

Mesela Erikli Şelalesi’nde buz gibi suya girin tavsiyesini her yerde görürsünüz ama 150 kişiyle beraber girmek zorunda kalacağınızı kimse söylemez. Erikli Yaylası kamp için çok güzel diye anlatılır ama kamp alanındaki sorunlardan kimse bahsetmez.

Erikli Yaylası Restoranlar

Bizim de amacımız Erikli Yaylası’nı gömmek falan değil 😀 sadece kötü yanlarını söyleyip, bunlardan nasıl kaçabileceğinizi anlatmak. Öyle Erikli Yaylası gidilecek bir yer değil falan demiyoruz, sadece biraz daha tarafsız kalıyoruz. En basitinden şunu kabul etmek lazım ki burası yayla olmaktan çıkmış ama yine de Erikli Çifte Şelaleri’nin de içinde bulunduğu Yalova Kent Ormanı, tam bir doğa harikası. Ancak içine insanları koyduğunuz zaman burası gerçekten berbat bir yer oluyor. Zipline sesleri, bağırarak ortalıkta dolaşan Arap turistler, deniz şortuyla gezinen ve tek derdi suya girmek olan insanlar falan eklenince iş çığrından çıkıyor. Çözüm basit; aşağıda anlattıklarımızı dinleyip herkesin gittiği zaman, herkesin gittiği yere gitmezseniz sorunlar da ortadan kalkıyor.

 

Erikli Yaylası’na Ne Zaman Gidilir?

En kritik konumuz bu, Erikli Yaylası’na doğru zamanda gitmeniz önemli. Yaz aylarında gayet güzel ama kalabalığın en yoğun olduğu zaman da yine bu aylar. Kışın, özellikle de kar yağdığı zamanlar çok farklı bir güzelliği var ama binek bir araç için bu dönem tehlikeli.

Anlayacağınız geriye bahar ayları kalıyor ve ilkbaharda biraz daha sakin oluyor. Sonuç olarak net bir zaman isterseniz Erikli Yaylası’na nisan-mayıs aylarında gidilir diyebiliriz. Yine de yazın gelmeyi düşünüyorsanız en azından sabah erken saatlerde gelmeye özen gösterirseniz, bir nebze olsun sakin anlarını yakalama şansınız da var.

Erikli Yaylası Zipline

Erikli Çifte Şelaleler

Erikli Şelalesi olarak da bilinen Çifte Şelaler‘in bulunduğu noktaya kadar araçla ulaşmak mümkün değil. Restoranların olduğu bölgede küçük bir otopark var ve burada yer bulabilirseniz yaklaşık 10 dakikalık bir yürüyüşle şelalere ulaşabilirsiniz. Ancak bu otopark dolduysa sizi aşağıda farklı bir alana yönlendiriyorlar ve o da yolu en az 10 dakika uzatıyor.

Çifte Şelaleler’in yolu ağaçların arasında keyifli bir yol. Yürürken karşınıza ilk çıkan şelale, küçük olanı, hemen yukarısında da büyük olan şelaleye göreceksiniz. Tabii öyle çok büyük bir şelale beklemeyin. Yine de içinde yüzen insanlar olmadığı zaman görüntüsü oldukça güzel ve insana huzur veriyor.

Erikli Şelalesi

Erikli Şelalesi Kamp Alanı

Derenin iki yanına kurulu olan Erikli Şelalesi kamp alanı, oldukça düzenli bir yer. Biz burada konaklayamadık çünkü genel olarak çadır kampı için daha uygun. Araç üstü çadırla gitmiştik ve 2 tane yere araçla girilebildiğini söylediler, onlar da dolu olduğu için tek şans otopark kalıyordu. Araç üstü çadır ya da karavan ile gelmeyi düşünüyorsanız 1 gün önceden arayıp uygun yer olup olmadığını sormanızda fayda var.

Burada konaylayamasak da gelmişken iyice dolaştık, personel de çok yardımcı oldu. Genel olarak personel ilgili, tabii kalabalık zamanda biraz yetişmekte zorlanıyorlar ama iyi niyetle her sorununuzu çözmeye çalışıyorlar. Çadırlar için dere kenarına gayet güzel platformlar yapılmış, dolayısıyla düz zemin aramak zorunda kalmıyorsunuz. Platformların arasındaki mesafe biraz fazla olsa çok daha iyi olurmuş.

Erikli Şelalesi Kamp Alanı

Genel olarak Erikli Şelalesi kamp alanı ile ilgili önemli bilgiler;

  • Ateş yakmak serbest olsa da her yerde yakılabilmesi kötü,
  • Tuvaletler temiz denemez ama kamp alanı için fena değil,
  • Telefon çekmiyor,
  • Her noktada iyi çekmese de wifi var,
  • Restoranı var yani aç kalmazsınız,
  • Tüm ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz gerekiyor çünkü alışveriş yapacak yer yok.

Kampçılarla konuştuğumuzda en büyük şikayetleri sinek sorunuydu ama dere kenarında bu duruma çok şaşırmamak lazım. Bir de sabahları çadırların yanına inekler geliyormuş, yani çok büyük bir problem değil ama insan sabah çadırın fermuarını açınca inekle karşılaşmak istemeyebilir. 😬 Bir de gece dışarıda yiyecek bir şey bırakamıyorsunuz.

Erikli Şelalesi kamp alanı fiyatı kişi başı 35 TL, ahşap platform için de ekstra 20 TL ücret ödemeniz gerekiyor.

Biz burada konaklayamadık diyoruz ama iyice dolaştıktan sonra şunu söyleyebiliriz ki imkan olsaydı da kalmazdık. İleride gider miyiz evet gidebiliriz ama o dönem kalabalık olması ve gelen kitle bize çok gürültü olacağını düşündürdü. Onu nasıl anladınız derseniz bluetooth hoparlörleri ile gelen gruplar net bir fikir veriyordu. 🤣

Anlayacağınız üzere, doğa ile iç içe bir kamp yapmak isteyenler için Erikli Yaylası uygun değil. Bunun yerine çok daha doğru bir tercih olan Delmece Yaylası ile ilgili detayları burada anlattık.

Erikli Yaylası Kamp

Dipsiz Göller

Buralara gezmeye gelenlerin büyük çoğunluğu Erikli Yaylasından ileriye gitmiyor, dolayısıyla Dipsiz Göller’de çok fazla Arap turist göremiyorsunuz. Ancak burada da yoğun dönemlerde çok fazla piknikçi oluyor, hem de çöpünü bırakıp giden türden piknikçiler.

Erikli Yaylası Dipsiz Göl

Erikli Yaylasından çıkıp Delmece Yaylası’na doğru giderken yol üstünde Dipsiz Göller tabelasını göreceksiniz. Altı yüksek bir aracınız varsa tabelanın yanındaki yoldan gölün yanına kadar inebilirsiniz. Binek araçla şansınızı zorlamayın, direkt olarak tabelanın oraya parkedip aşağıya yürüyün, zaten çok kısa bir mesafe var. Burada, Küçük Dipsiz Göl ve Büyük Dipsiz Göl olmak üzere 2 farklı göl var. Göller arası mesafe çok yakın değil ama ağaçların arasında yürümek oldukça keyifli.

Göllerin çevresindeki alan engebeli, o nedenle kamp yapmak isterseniz düzgün çadır yeri bulmanız zor. Önce çöpleri temizleyip yeri düzlemeniz gerekiyor. Ayrıca tuvalet ya da göl dışında bir su kaynağı bulunmuyor.

Dipsiz Göller

Erikli Yaylası‘nı sevenler ile sevmeyenler arasındaki en büyük farkı tekrar hatırlatmak istiyoruz; geldikleri zaman. Yazın hafta sonu ya da resmi tatilde gelip Erikli Şelalesi kamp alanında kamp yapmaya kalkarsanız mutsuz ayrılmanız hiç şaşırtıcı olmaz. Bahar aylarında sabah erkenden gelip önce Çifte Şelaleler, ardından Dipsiz Göller‘i gördükten sonra Delmece Yaylası‘na geçip orada kampınızı kurarsanız da mutsuz ayrılmanız çok zor.

Gezilerimizi anlık olarak takip etmek için instagram sayfamızı takip etmeyi unutmayın!