Mersin’den başlayıp Bodrum’a kadar devam eden ve 115 gün süren Akdeniz & Güney Ege kamp turumuzdan sonra bu konuda o kadar çok soru geldi ki neredeyse bu yazıyı yazmaya mecbur kaldık. Bu tur boyunca yirmiden fazla kamp alanında konakladık, bir de geçmiş yıllarda ve kışın gittiğimiz kamp alanları eklenince sayı baya artıyor. Tabii bir bu kadar da gördükten sonra beğenmediğimiz için kalmadığımız kamp alanı var. Kısacası bu zamana kadar 150’den fazla kamp alanı görmüşüzdür.
Lafı bu kadar uzatmamızın sebebi ne kadar çok kamp alanı gördüğümüzü anlatmak değil. Bu yazının, sağdan soldan toplanan bilgilerle yazılan en iyi kamp alanları yazılarından farklı olduğunu söylemeye çalışıyoruz. Biz kendi deneyimlerimize dayanarak bütün Türkiye’yi kapsayan bir liste hazırladık.
En iyi kamp alanları listemizde tam olarak ne var ne yok?
- Çadır kamp alanları ve karavan kamp alanları var. Zaten biz araç üstü çadır kullandığımız için hem çadır hem de karavan kamp alanları için uygunuz ve çoğuna girebiliyoruz.
- Öyle bungalovdu, tiny housedu, glampingdi falan yok; gitmedik, kalmadık o yüzden bir şey demiyoruz. 🙃
- Deniz kenarı kamp alanları var, hatta son turumuzdan sonra en tecrübeli olduğumuz yerler buralar.
- Kış kampı için kamp alanları var, içinde soba yaktığımız kışlık yer çadırımızla kışın da boş durmuyoruz.
- Uzun süreli kalabileceğiniz orman kampı ve tabiat parkları var.
- Sadece işletmeler değil doğal kamp alanları da var.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Bu arada bizim görmediğimiz çok daha güzel kamp alanları olduğuna da eminiz. Sizin önerebileceğiniz kamp alanları varsa yorumlara yazmadan geçmeyin, bir sonraki rotamızda onlara da yer vermeye çalışırız.
1- Altın Kamp, Burhaniye
Kampçıların Hac yeri olarak bilinen Altın Kamp’a gitmeden kampçı sayılmıyormuşsunuz 🤷🏻♂️🤷🏻♀️ valla biz demiyoruz, kampçılar arasında bu geyik var. Araç üstü çadır kullandığımız için gittiğimiz kamp alanlarının çoğunda altına girecek bir ağaç bulamıyoruz. Ancak Altın Kamp’ta böyle bir sorun yok, neredeyse tüm alanı kaplayan yüksek ağaçlar var. Bizim en sevdiğimiz yanı da üzerinde sincapların gezindiği bu güzel ağaçların yaptığı gölgeydi.
Kendisine ait plajı olması güzel ama bu bölgede deniz buz gibi oluyor, Ecem ayağını bile sokmuyor. Ben de çok uzun duramıyorum ya neyse 😆
Çadır yerleri ve karavan yerleri ayrı, hepsi düzenli. Tuvaletler ve diğer ortak alanlar temiz. Elektrik ücretli ve 2 farklı seçenek var; 4 ampere kadar elektrik alırsanız fiyatı biraz daha uygun. Ben elektrikli ocak, kahve makinesi falan kullanırım derseniz 4 amper size yetmez o zaman sınırsız ve daha pahalı olanı almanız gerekiyor.
2- Evcan Camping, Hisarönü
Yazımız en iyi kamp alanları değil de en iyi karavan kamp alanları ile ilgili olsaydı ilk sırayı tartışmasız Evcan Camping alırdı. Aslında boşluklara çadır da alıyor ama daha çok uzun süreli karavancıları hedefliyor.
Burayı bu kadar güzel yapan şey ne diye soracak olursanız, en başında konum geliyor. Evcan Campingin bulunduğu Hisarönü koyu zaten mükemmel bir koy ve koyun en güzel yerinde de kamp alanı var. Denize sıfır konumda ve plaja direkt erişimi olan, okaliptüs ağaçlarının altında temiz düzenli ve güzel işletilen bir yer. Deniz kenarı kamp alanı denince bizim aklımıza tam olarak böyle bir yer geliyor.
Bu arada Evcan Camping ile ilgili önemli bir uyarımız var; eğer birden fazla yerde kamp yapıp daha çok yer görmeyi planlıyorsunuz buraya en son gelin. İlk gelirseniz tatili burada bitirebilirsiniz. Biz ilk gidişimizde 4 gece kalma düşüncesiyle gidip 12. gün zor ayrılmıştık. 😎 İçerisi bizim gibi her gün tatili uzatan insanlarla doluydu.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
3- Salkım Camping, Ekincik Koyu
Ekincik Koyu için Muğla’nın en güzel koylarından bir tanesi desek abartmış olmayız. Burada kamp alanı sayısı da fazla ama geneli sorunlu yerler. Biz baya kararsız gitmiştik, önce Bambu Kamp ve Ekincik Kamping’e baktık ama kafamıza yatmadı. Sonra Salkım Camping’i görünce kalmaya karar verdik ama kafamızda soru işaretleri vardı. Çünkü ilk bakışta çok tıkış tıkış bir yer gibi duruyor ve sadece 3-4 karavan yeri gölge, onun dışındakiler tamamen güneşin altında. Gölge olan yerler her zaman dolu, çıkan olsa bile yerine geçecek kişi çoktan belli oluyor. Bu arada karavan kamp yeri ile çadır kamp yeri tamamen farklı işletmeler gibi çalışıyor. Bizim kaldığımız karavan alanıydı.
Restoran kısmında büyük ağaçlar var ve hem gölge hem de güzel esiyor. Zaten biz burayı görünce kalmaya karar vermiştik. Restoran fiyatları biraz yüksek tabii ama o kadar abartılı değil ve çeşit olarak da yeterli, 3 öğün burada yiyebilirsiniz.
Salkım Camping’in işletmecisi Alim abi sürekli restoranda oluyor ve aradığınızda bulabiliyorsunuz. Bir de kamp alanı ile ilgilenen Saadettin abi var, sanki 24 saat çalışıyor. Gecenin yarısı bir bakıyoruz ağaçları suluyor, sabah kalktığımızda tuvaletleri temizlemiş geri dönüyor falan enteresan acaba ikizi mi var diye düşünmüştük. 😆
Bu gönderiyi Instagram’da gör
4- Şahinler Tabiat Parkı, Kızılcahamam
Kış kampı hatta kar kampı denince bizim aklımıza Şahinler Tabiat Parkı geliyor. Neden derseniz çok güzel kar yağıyor ve anayolun dibinde. İlk gidişimizde en az 1,5-2 metre kar vardı ve aracımız battı, tabii biz battığımız yerde çadırımızı kurup kampımızı yaptık. 😎 Ana yol o kadar yakınki yoldan geçen kamyonların sesi duyuluyordu.
Tabiat parkının içerisindeki göl, biz gittiğimiz zamanlarda donuk oluyor ve ortama ayrı bir güzellik katıyor. Eminiz yazın da güzeldir ama biraz piknikçi kalabalığı olacağı için kışın gitmek çok daha güzel.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
5- Bağ Camp Kabak
Bir kamp alanı bu kadar mı kötü olur 😏 karavanları aldıkları yer çorak, toz toprak içinde ve yerde büyük taşlar olan bir yer. Tam olarak 1 tane ağaç var. Biz gittiğimizde 1 tane karavan vardı ve o da ağacın yanına çekmişti ama neyse ki o gün çıkıyormuş. Ağacın yanına çekebildik ama onunda gölgesi kendisine kadar. Etrafta hiç bir şey yok dımdızlak güneşin altındayız. 🌞 Aynı zamanda otopark olarak kullanılan bir yer, kenarda bir duş/tuvalet var ama otların arasından geçiyorsunuz. Kamp alanının dışına atılmış gibiyiz, her şey daha ne kadar kötü olabilir ki diyoruz. Sonra akşam üstü oldu ve güneş biraz etkisini yitirmeye başladı, kafamızı aşağıdaki manzarayı çevirince işler değişti. İşte Bağ Camp Kabak o anda en kötü kamp alanları listesinden en iyi kamp alanları listesine terfi etti. ✌️
Bu manzaraya karşı günbatımını izleyip akşam yemeğini yedikten sonra baya keyiflendik. Tek başımıza olmak ayrıca keyifliydi sanki evimizdeymişiz gibiydik. Ortalık sessiz sakindi, inanılmaz güzel uyumuşuz. Sabah yine kavurucu sıcakla uyandık ama kamp alanının kafesine inince yine keyiflendik. Sonra farkettik ki çadırlar için çok güzel tahta platformlar yapmışlar ve bizim çektiğimiz sıkıntılar orada yok. Anlayacağınız Bağ Camp Kabak gayet güzel bir yer ama çadır kamp alanı gibi düşünmeniz gerekiyor. Karavan ya da araç üstü çadırla gelecekseniz olumsuzluklara çok takılmamanız lazım. Biz öyle yaptık ve mutlu da ayrıldık, hatta son gün ayrılamadık saatlerce kafesinde oturduk. 🤗
Bu gönderiyi Instagram’da gör
6- Aktur Datça Kamping
Açıkçası bize hitap eden bir kamp alanı değil ve tercih de etmiyoruz. Ancak bu Türkiye’nin en iyi kamp alanlarının başında geldiği gerçeğini değiştirmiyor. İnsanlar burada yer bulabilmek için aylarca uğraşıyor. Kamp alanlarından birinde Aktur’da yer bulabilmek için uzun süre uğraşan birisiyle tanışmıştık söylediği cümle aynen şöyleydi “aralık ayında aradık rezervasyon almaya başlamamışlardı ocak ayında aradığımızda eylül sonuna kadar doluyuz dediler.” Aktur’u anlamak için bu yeterli diye düşünüyoruz.
7- Çıtı Pıtı Meteor 2, Bodrum
Bizim için listenin başlarında yeri hazır ama yalnızca karavan kamp alanı olarak hizmet veriyor ve çadır almıyor. Zaten karavanları da otoparka alıyor yani yer çadırlar için hiç uygun değil. Aslına bakarsanız burası beach olarak hizmet veren bir yer. Otoparkın bir kısmına elektrik panosu, su ve pis su giderleri yapıp karavan almaya başlamışlar.
Günlük beach kullanımı için gelenlerden herhangi bir otopark, şezlong ya da şemsiye ücreti alınmıyor. İşletme yalnızca kişi başı minimum 200 TL tüketim talep ediyor. Yani kafede bu parayı harcamanız gerekiyor ve fiyatlar da abartılı değil. Karavan için de değişen bir şey yok, yalnızca 50 TL elektrik ücreti ödüyorsunuz. Biz araç üstü çadır olduğumuz için elektrik ücreti de almadılar. 2 kişi için toplam günlük 400 TL ödedik ve yemeklerimizi burada yedik. Bu arada bahsettiğimiz fiyatlar 2022 yılına ait.
Tesisin tuvaletleri oldukça temiz, duş ilk bakışta iyi durmuyor. Dışarıya üstü açık bir kabin yapmışlar, sanki yok dememek için yapılmış ama şaşırtıcı şekilde sıcak su bile var.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
8- İncekum Orman Kampı, Alanya
Alanya, kamp alanı açısından biraz zayıf. Her yer otel olunca kamp alanına yer kalmamış. Neyse ki İncekum Orman Kampı bu eksiği gideriyor. İçerisinde market, restoran, kafe ve fırın olan büyük bir tabiat parkı. Ayrıca kendisine ait bir plajı olması da güzel. Yalnız biraz kalabalık oluyor, hafta sonu denize girmek için günübirlik gelenler de eklenince inanılmaz bir yoğunluk oluyor. Zaten kamp yapanlar genelde hafta sonu plaja inmiyor.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
9- Kurubük, Datça
Datça’da kamp alanı olabilecek mükemmel koylar var ancak Aktur dışında iyi bir işletme bulmak çok zor. Kurubük, tek başına bu eksiği kapatıyor. Hem ücretsiz hem de muhteşem bir koy, hatta listemizdeki deniz kenarı kamp alanları arasında denizi en güzel olan yer. Günübirlik gelenler de olduğu için kalabalık oluyor tabii ama binek araçla inmek zor olduğu için aşırı bir kalabalık olmuyor. En kötü yanı gölge alan olmaması, etrafı yeşillik ama hepsi çalıdan hallice ağaçlar.
10- Tavuskuşu Camping, Çıralı
4 aylık kamp turumuza çıkarken amacımız farklı yerler görmekti. Bu yüzden de aynı yere 2 kez gitmedik, bir yer hariç o da Çıralı. İlk ayın sonunda gitmiştik ve Bellerofon Camping‘te kalmıştık, çok övülmesine rağmen gittiğimiz en kötü kamp alanlarından bir tanesiydi. Çıralı’yı sevmiştik ama kamp alanındaki sorunlar yüzünden mutlu ayrılamamıştık, o yüzden bir kere daha gelip turumuzu Çıralı’da sonlandırmak istedik. Şansımızı Tavuskuşu Camping‘te denedik ve bu sefer mutlu ayrılabildik.
Çıralı kamp alanları fiyatları biraz yüksek, hatta Türkiye’nin en pahalı kamp alanları burada. Bu yüzden yorumlarımızı yaparken Tavuskuşu Camping fiyatlarını bir kenara bırakıyoruz.
Büyük bir kamp alanı olmasına rağmen karavan kamp yerlerinin sayısı biraz az ama yer bulursanız güzel gölgesi oluyor. Yalnız karavanların olduğu yer sesli bölge olarak geçiyor ve akşamları ateş yakılıyor müzik falan çalıyor. Anlayacağınız biraz gürültülü oluyor. Narenciye ağaçlarının altındaki çadır kamp yerleri, çok daha keyifli ve sessiz. Gerçi biz Eylül sonunda gittiğimiz için çok kalabalık değildi ve ateş başı oldukça keyifliydi. Ancak yoğun sezonda o kadar da keyifli olmayacağını tahmin edebiliyoruz.
Tavuskuşu Camping denize uzak gibi gözükse de patikadan giderseniz 5 dakika bile sürmüyor. Ayrıca çarşıya da yakın ve salı günleri hemen önünde pazar kuruluyor. Pazar çok büyük değil ama muhakkak nar suyu ve süzme yoğurt alın. Ayrıca sebze/meyve alışverişinizi de yapabilirsiniz, tabii sabah erken gitmeyi ihmal etmeyin.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
11- Manavgat Belediyesi Kamp Alanı
Her belediyeye örnek olması gereken bir yer, özellikle Ege ve Akdeniz kıyısında olan bütün ilçelerde belediyeye ait böyle bir kamp alanı olmalı. 2 bölümden oluşuyor; sahil tarafında olan sadece karavan alıyor ve 24 karavanlık yeri var, diğeri ise ormanın içinde 10 karavan ve 20’nin üzerinde çadır alanı var.
Çadır ve karavan yerleri belirlenmiş, hepsinin yanına elektrik ve su çekilmiş. Çadır yerlerinin yanında aracınızı parkedebileceğiniz yer bile ayrılmış. Gerekli bütün ekipmanın bulunduğu bir mutfak, tertemiz tuvaletler, sıcak suyu olan duşlar ve bir de çamaşırhanesi var. Anlayacağınız yok yok yani böyle olunca maalesef genelde yer de yok. 🤷🏻♂️ Bu yüzden aramadan gitmeyin.
12- Andriake Camping Demre
Demre’nin Çayağzı köyündeki bu işletme, listenin en enteresan kamp alanı olabilir. Neden derseniz en sevdiğimiz kamp alanlarını düşündüğümüzde kesinlikle listede olması gerektiğini düşündük. Ancak enteresan olan şu ki yazıyı yazarken aklımıza bir şey gelmedi, yani nesini sevdiğimizi bilmediğimizi farkettik.
Tuvaletler deseniz ehh işte çok temiz diyemeyiz. Duşlarda sıcak su var ama kullanamıyorsunuz, güneş enerjisi var ve deposu çok küçük. Ancak öyle ayarlamışlar ki su inanılmaz yavaş akıyor, böylelikle hiç bitmiyor ama yavaşlıktan duş alamıyorsunuz. Çok fazla sivri sinek var. Denizi soğuk ve kükürt kokuyor, yüzmedik bile. Çayda kanoyla gezinmek daha cazip geldiği için denize girmemiş olabiliriz, o da ihtimal. 😀
Düşününce farkettik ki biz Andriake Camping’in ortamını ve Çayağzı’nın verdiği huzuru sevmişiz. Likya yolu üzerinde olması sebebiyle her milletten insan var; Fransız emekli bir çift, Polonyalı bir aile, tek başına yürüyerek Türkiye’yi gezen bir Kanadalı falan bir sürü farklı insanla sohbet edebiliyorsunuz. Akşamları tabldot yemek çıkıyor, neredeyse herkes orada yemek yediği için etrafta konuşulan en az 5 farklı dil oluyor.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
13- Badara Yaylası, Rize
Komşusu olan Gito Yaylası’nın gölgesinde kalmış muhteşem bir yayla. Aslında biraz da iyi olmuş o kadar kalabalık olmuyor. Bize sorarsanız Rize’nin en güzel yaylası, bir kaç işletme ve az sayıda yayla evi var. Çadır kurulabilecek yeterli alan olsa da karavanlar için durum biraz farklı, yaylada hayvancılık yapıldığı için otlak alanlara giremiyorsunuz.
Badara Yaylası’nın en meşhur şeyi sis diyebiliriz. Muhteşem bir manzara sağladığı gibi yolu da zorlu bir hale getiriyor.
14- İşte bu beach, Muğla
Şimdi küçük bir hatırlatma yapalım yazımızın başlığı en iyi kamp alanları, yani burada dört dörtlük yerler var demiyoruz. Olanların içinden en iyileri seçmeye çalışıyoruz, Türkiye’deki kamp alanlarının standartları maalesef biraz düşük. Muğla, Akbük için bu standartlar biraz daha düşük ama buradaki denizin güzelliği için bazı sorunlara katlanmanız gerekiyor.
İşte bu beach’in ortak alanlarının çok temiz olduğunu söyleyemeyiz, ayrıca çeşmelerden tuzlu su akıyor. Aslında saymaya kalksak sorun çok ama bunların pek çoğu koyun imkanları ile ilgili olduğu için Akbük Koyu’nda daha iyi bir kamp alanı bulmanız zor. Böyle düşündüğümüzde bizim yeniden gideceğimiz kamp alanları arasında yerini alıyor.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
15- Kemer Kamp Alanı – Kındıl Camping
Uygun fiyatı ve plaja yakınlığı ile Kemer’in en güzel kamp alanı diyebiliriz. Yalnız biz aramızda konuşurken Kındıl Camping yerine sıcak suyun hiç bitmediği kamp alanı diyoruz. 😀 Buradaki kadar güneş paneli otellerde yok, gece bile sıcak su bulabiliyorsunuz.
Portakal ağaçlarının altında olması ayrı bir güzel, çadırlar için çok güzel gölge yapıyorlar. Karavan için uygun yer sayısı çok az, zaten işletmeci daha çok çadır kamp yeri olarak hizmet vermek istiyor. Duşlar ve tuvaletler eski gibi gözükse de biz hiç bir zaman pis görmedik. İşletmeci sürekli kamp alanını dolaşıyor ve günde en az 2-3 kere hal hatır soruyor. Yani bir sorun olsa da çözeceğini biliyorsunuz.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
16- Göksu Tabiat Parkı, Bolu
Kış kampı için en sevdiğimiz yerlerden bir tanesi de Göksu Tabiat Parkı, biz göl kenarında kamp yapmayı seviyoruz. Yolu çok kötü değil ama biraz dolaştırdığı için uzun sürüyor.
Rüzgarını nasıl tarif etsek bilemedik, biraz pis desek anlaşılır heralde. 😆 Ayrıca mart, nisan aylarında giderseniz gündüz yanarsınız ama gece de donarsınız.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
17- Yedigöller
En iyi kamp alanları listesi yapıp sonbaharın en güzel yaşandığı yer olan Yedigöller‘e yer vermemek olmazdı. Özellikle eylül-ekim aylarında pek çok il ve ilçeden kalkan Yedigöller turları oluyor. Fiyatları da genellikle uygun oluyor, bu sayede milyonlarca insan burayı görme şansına erişmiş olabilir. Ancak Yedigöller’in en güzel halini küçük bir azınlık olan kampçılar görebiliyor. Akşam saat 4-5 gibi turlar gitmeye başlayınca ormanın ne kadar sakinleştiğini burada kamp yapmadan tahmin edemezsiniz.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
18- Kaş Camping
Yazıp yazmamak konusunda en büyük kararsızlığı Kaş Camping için yaşadık. Kamp alanı olarak listeye girmeyi hak ediyor olsa da fiyatını düşündüğümüz zaman bizim bu şartlarda gideceğimiz bir kamp alanı değil diyebiliriz. Kendi çadırınız ya da karavanınızla kalıp otel parası ödüyorsunuz. Ancak şunu da söylemeden geçemiyoruz konumu bu kadar güzel otel bulmak da kolay değil. Hem muhteşem bir denizi var hem de merkeze yürüme mesafesinde.
19- Ohh be Camping, Kaş
Kamp alanı olarak aman aman bir özelliği yok ama en azından belirli bir standart var. Asıl güzel olan ise hemen önünde bulunan Akçagerme Plajı. Arada sadece bir yol geçiyor ve Kaş’ın en iyi plajlarından birine yürüyerek 2-3 dakikada ulaşabiliyor olmak paha biçilemez.
Elbette bazı kusurları var, mesela çadır yerleri birbirine çok yakın ama en azından tahta platformlar güzel. Ayrıca karavan yerleri pek düzenli değil, biraz rastgele alıyorlar.
20- Azmakbaşı Camping, Muğla
Akbük Koyu’nun en düzenli ve sorunsuz kamp alanı olsa da denize uzak olması büyük bir eksiklik. İşletme sahipleri çok ilgili ve kuralları olan bir işletme, ayrıca koyun en temiz kamp alanlarından biri olabilir.
21- Akyaka Orman Kampı
En iyi kamp alanları arasına girme sebebinin işletme ile ilgili değil de tamamen doğal güzelliklerle ilgili olduğunu peşin olarak söyleyelim. Büyük bir alana yayılmış ve çam ağaçlarıyla kaplı bir orman kampı, sonuçta ne kadar kötü olabilir. Pırıl pırıl muhteşem bir denizi var, kamp alanından inilebilen küçük koylarda denize girebiliyorsunuz. Akyaka merkezinin gürültüsünden uzak ama aynı zamanda da yürünebilecek bir mesafede olması da ayrı bir güzel.
Gel gelelim ki Akyaka Orman Kampı düzgün işletilmiyor; karavan kamp yerleri ve çadır kamp yerleri belirlenmiş ama denetlenmediği için insanlar istediği yere yerleşiyor. 30 gün konaklamanın altına elektrik vermiyorlar ve ortak buzdolabı da yok. Eskiden çok daha güzeldi ama her şeye rağmen yine de gitmeye değer bir orman kampı.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
22- Küçükova, Erdek
Aylarca kamp yaptıktan sonra ne öğrendik biliyor musunuz? Güneş doğup batıyormuş. 🌞 Belki cevabımız saçma gelebilir ama şehir hayatında gün doğumu ve gün batımını hangimiz fark ediyor? İşte Küçükova bu yüzden kamp için çok sevdiğimiz bir yer. Karşısında bulunan Marmara Adası, gün batımına ayrı bir güzellik katıyor.
Küçükova Koyu’nun denizi için beklentiyi yüksek tutmamakta fayda var, sonuçta marmara denizi. Ancak kamp için çok uygun, denizin dibine çadırınızı kurabiliyorsunuz. Ayrıca koyda tatlı su olması da büyük bir artı.
23- Camperist, Çatalca
Son yıllarda karavan sayısının artmasıyla birlikte özellikle büyükşehirlerde karavan parkı ihtiyacı da ciddi anlamda arttı. İstanbul’da bu iş için en uygun yerlerin başında da Çatalca geliyor. Şu an Çatalca ve köylerinde bizim bildiğimiz 5-6 tane karavan parkı var. En ağaçlık ve düzenli olan da Camperist, gerçi diğerleri de düzenli ama yeşillik olmadığı için kaybediyorlar. İçerisinde havuzu ve küçük bir marketi olması da büyük bir artı.
Camperist büyük bir yer ama kısa süreli kamplar için ayırdığı yer kısıtlı, büyük çoğunluk yıllık olarak anlaşıyor ve karavanı hep burada bırakıyor. Yani iş biraz karavanlıktan çıkmış artık sabit olmuşlar ve genelde hafta sonu geliyorlar. Sessiz sakin olsun isterseniz hafta içinde gitmeniz yeterli.
24- Hipo Camp, Gümüldür
Her ne kadar listenin sonlarında kendisine yer bulmuş olsa da İzmir kamp alanları arasında sıralaması oldukça yüksek. İzmir merkezine yaklaşık 1 saat mesafede olan Gümüldür’de bulunan Hipo Camp’ın en sevdiğimiz yanı oldukça iyi gölge sağlayan ağaçları. Denize yakın olması da güzel ama sezonda gidin diyebileceğimiz bir yer değil, o yüzden denize yakınlığı çok bir şey ifade etmiyor. Aslında kamp alanı güzel de kalabalık dolayısıyla biraz temizlik problemi oluyor. Bunun dışında kışın hafta sonları da hizmet veriyor ve kalabalık olmadığı için gayet keyifli oluyor.
25- Panorama Camping, Göreme
İnsanlar ikiye ayrılır; birincisi Kapadokya’ya gittik hiç bir şey yok her yer daş, kaya diyenler. İkincisi manzaraya karşı saatlerce sıkılmadan oturabilecek olanlar. Eğer ikinci gruba dahilseniz Panorama Camping’i seveceğinize emin olabilirsiniz. Kamp alanı Göreme’de ve Kapadokya bölgesinin hem konum hem de hizmet açısından en iyi kamp alanı.
Kamp alanına yerleşirken tek yapmanız gereken sandalyenizi güzel bir noktaya koymak. Gece gökyüzünü ve Göreme’nin ışıklarını, sabah üstünüzden geçen balonları ve gün doğumunu izleyelim derken zamanınızın büyük çoğunluğu bu sandalyede geçecek.
—
En iyi kamp alanları listemizi tamamen kendi deneyimlerimize göre hazırladık. Eksikler olduğunu düşünüyorsanız ya da önerebileceğiniz farklı kamp alanları varsa yorumlara eklemeyi ihmal etmeyin.