İstanbul’da yaşayan ve kamp hayatına kenarından köşesinden bulaşan herkesin yolu eninde sonunda Şile kamp alanları ile kesişiyor. Bu yüzden böyle detaylı bir rehber hazırlamasak olmazdı ama baştan söyleyelim yazılarımızda her zaman iyiye iyi, kötüye kötü diyoruz, hatta yeri geliyor hakeden işletmeleri tabiri caizse gömüyoruz. Ancak görmediğimiz ya da duymadığımız bir şeyi yazmıyoruz. Amacımız Şile’deki tüm kamp alanlarını listelemek falan değil, zaten bunu yapan çok kişi var. Bizim tek bir amacımız var, o da sizi yanlış bir kamp alanına gitmekten kurtarmak. Bunun için de Beykoz sınırındaki Kurna köyünden başlayıp, Ağva kamp alanları‘na kadar Şile’nin ücretli ve ücretsiz kamp yerleri ile ilgili bizim ve çevremizdekilerin deneyimlerini bulabileceğiniz bir rehber hazırladık. Bu arada Türkiye’nin en iyi kamp alanları yazımıza da göz atmak isteyebilirsiniz.

 

Açıklamamızı yaptığımız göre artık Şile’de kamp yapılacak yerlere geçebiliriz. Bize sorarsanız özellikle yeni başlayan ve kendini denemek isteyenler için Şile gerçekten büyük bir şans. Çünkü kendinizi güvende hissedeceğiniz ücretli kamp alanları var, hatta bazılarında çadır da kiralanabiliyor. Yani çadır masrafına bile girmenize gerek yok.

Yanlış anlaşılmasın Şile kamp yerleri, yalnızca yeni kampçılara uygundur demiyoruz; aksine yeşili ve denizi, kısacası muhteşem doğası ile tüm kampçılar için uygun bir yer. Dolayısıyla tecrübeli ama iş yoğunluğundan dolayı uzaklara gidemeyip kısa bir kamp yapmak isteyenler için de İstanbul kamp alanları arasında en uygun yerlerden biri Şile. Doğa ile başbaşa kalıp huzur bulabileceğiniz, tahmin edebileceğinizden çok daha güzel ücretsiz kamp alanları var.

Bu arada Şile’de kamp yapılacak yerler yalnızca çadır kamp alanları ile sınırlı değil sayıca az olsa da karavan kamp alanı da bulunabiliyor. Karavanı yeni aldıysanız, uzun yolculuklara çıkmadan kendinizi Şile’deki kamp alanlarında deneyebilirsiniz.

Ücretli Kamp Alanları

Sahil Kamp İstanbul

Şile’ye bağlı Sahilköy‘de bulunan bu kamp alanı, Şile’nin en çok tercih edilen kamp alanlarından biri. Şile kamp alanları ile ilgili ufak bir araştırma yaptığınızda bile karşınıza Sahil Kamp İstanbul çıkar. Bu nedenle çok büyük bir alana yayılmış olmasına rağmen oldukça kalabalık bir kamp alanı.

Sahil Kamp’ın kötü yanlarını tek tek saymak istemiyoruz ama en büyük problem temizlik. Bu kadar kalabalık bir kamp alanında sifonların çalışmadığını düşünün ve tuvaletlerin halini hayal edin, daha fazla detaya girmiyoruz. Ayrıca duşlar da felaket, insan en azından bir kapı olsaydı diyor.

Sahil Kamp’ın sahip olduğu olanaklar;

  • Kamp alanında elektrik var ama yanınıza çekemiyorsunuz, yalnızca ortak alanlardaki prizleri kullanabiliyorsunuz.
  • Buzdolabı olduğunu iddia eden 3 adet cihaz var ama artık bırakın bizi diye yalvarıyorlar. Zaten kapağını açınca sıcaklık geliyor. 🥴
  • 24 saat sıcak su var deniyor ama sıcak su akmadığı zaman söylerseniz nasıl yok şeklinde bir cevap alıyorsunuz. Yani sıcak su akmasa da ikna edemiyorsunuz.
  • Cafe ve restoran var. Fiyatlar dışarıya göre yüksek ama öyle abartı da değil.
  • İhtiyaçlarınızın çoğunu bulabileceğiniz bir market var. Mangal ve semaver bile kiralayabiliyorsunuz. Hatta odun bile satılıyor.
  • Ortak mangal yeri var ve yalnızca burada ateş yakabiliyorsunuz. Buna tüp de dahil, yani öyle çadırınızın yanında tüpünüzle yemek pişiremiyorsunuz.

Sahil Kamp İstanbul fiyatları;

  • Kendi çadırınızla konaklama; hafta içi 50 TL, hafta sonu 75 TL,
  • Günlük Karavan park, 140 TL,
  • Mayıs – Haziran arası aylık karavan park 1.500 TL,
  • Yıllık karavan park; orman tarafı 13.500 TL, sahil tarafı 16.500 TL,
  • Araç üstü çadır, 140 TL,
  • Çadır kiralama, 250 TL

Çadır kampı ve karavan kampı dışında; ahşap bungalov, hobbit evleri, glamping çadırı ve tiny house gibi pek çok konaklama seçeneği var. Ancak Sahil kamp oda fiyatları, 5 yıldızlı oteller ile yarışacak cinsten ve işletme temizlik konusundaki istikrarını burada da sürdürüyor. İlla gidecekseniz de şöyle yapın; mesela 2 gece mi kalacaksınız, onu 3 gece yapın ki ilk gün temizlik yaparsınız. 😀

Hiç mi iyi yanı yok derseniz, Sahil Kamp İstanbul‘un konumu ve manzarası kesinlikle çok güzel. Hatta Şile kamp alanları arasında konumu en güzel olan kamp yerlerinden biri diyebiliriz. Bir tarafınızda masmavi deniz bir tarafınızda da yemyeşil orman, tam anlamıyla huzuru hissediyorsunuz.

Seferoğulları Camping

Ağva kamp alanları arasında bizim en beğendiğimiz yer Seferoğulları Camping. Ormanın içinde ve denize 5 dakika yürüme mesafesinde olması büyük avantaj. Aynı zamanda Ağva merkezine de çok yakın, yaklaşık 15-20 dakikalık bir yürüyüşle merkeze ulaşabiliyorsunuz.

Seferoğulları Camping‘e damsız girilemiyor, bu konuda çok netler. Şile’deki aile kamp yerlerini araştırıyorsanız doğru yeri buldunuz diyebiliriz.

Kamp alanında elektrik ve aydınlatma var ama yeterli değil. Çadırınızı plaj tarafına kurmak isterseniz burada elektrik yok. Ortak buzdolapları da aynı şekilde yeterli gelmiyor, insanlar da saygısız olunca kendi yiyeceklerini koymak için başkasınınkileri çıkarıyor.

Tuvaletler fena değil, periyodik olarak temizleniyor ama periyotlar biraz geniş :) en azından sifonlar çalışıyor. Duşlarda da çoğu zaman sıcak su bulunuyor ama güneş enerjisi kullanıldığı için yoğun zamanlarda sıcak su kalmadığı da oluyor.

Bahsettiğimiz sorunların çoğu her kamp alanında olan ufak tefek problemler. Bizim gördüğümüz Seferoğulları Camping’in en büyük problemi çadır alanlarının biraz engebeli olması ve her yerde mangal yakılabilmesi. İnsanlardan uzaklaşıp yerinizi de güzel hazırlarsanız ancak o zaman rahat edersiniz.

Seferoğulları Camping fiyatları biraz yüksek, kendi çadırınızda kalırsanız kişi başı 60 TL. İşletmenin çadırlarını kiralarsanız 300 TL ancak çadırlar çok iyi durumda değil ve çok yakın kurulmuşlar. Kendi çadırınızla giderseniz en azından ormanın içine girip daha sakin bir yer bulabilirsiniz.

Bella Kamp

Siz de her yere bir kusur buluyorsunuz, şöyle sorunsuz şekilde Şile’de nerede kamp yapılır bize onu söyle diyenlere cevabımız; Bella Kamp. Bu güzel kamp alanı, Sahilköy’ün yanındaki Doğancılı Köyü‘nde bulunuyor. Gelen kitleye bakarsak daha çok aile yeri diyebiliriz.

Bella Kamp’ın konumu gayet güzel, denize biraz yürümeniz gerekiyor ama en fazla 2-3 dakikalık bir yol. Yine de Şile’deki deniz kenarı kamp alanları arasında sayabiliriz. Bunun dışında gölge alan bulmak biraz zor, bizce en büyük problem bu diyebiliriz.

Bir kamp alanının iyi olabilmesi için öncelikle iyi bir işletmecisi olması lazım. İlgili ve işinin başında duran bir işletmeci olmadan bu iş olmuyor. Bella Kamp‘ın işletmecisi de oldukça ilgili ve her türlü sorununuzu çözüyor. Mesela, küçük bir araçla eşyalarınız otoparktan çadır kuracağınız alana kadar taşıyorlar daha ne olsun.

Bella Kamp olanaklar;

  • Tuvaletler sürekli olarak temizleniyor ve çoğunlukla gayet iyi durumda oluyor.
  • Ortak mutfak ve buzdolabı var.
  • Belirli bir mangal alanı var, onun dışında isteyen istediği yerde mangal yapıp insanları duman altında bırakamıyor.
  • Restoran var ama fiyatlar biraz yüksek.
  • Açık duşlar ve sıcak su olan kapalı duşlar var.
  • Kamp alanının yakınında market, kasap vs hepsi var.
  • Elektrik var ama yanınıza çekebilmek için en az 30-40 metre kablonuz olması gerekiyor.

Karavan alanı biraz daha geliştirilebilir, elektrik ve temiz suya erişmek biraz zor. Siyah suyu dökecek bir alan yok, tuvalete dökmeniz gerekiyor. Tabii bunlar sorun olacak şeyler değil ama iyi bir kamp alanı bulunca insan daha da iyi olsun istiyor.

Bella Kamp fiyatları, genel olarak Şile kamp alanları ortalamasında diyebiliriz. Çadırda konaklama fiyatı kişi başı 40 TL, karavan ve araç üstü çadır 120 TL.

Woodyville Tree Houses and Cowboy City

İsim biraz uzun, biz ilk gördüğümüzde; hadi Woody ville‘i anladık, tree houses da tamam demek ki ağaç evler var, peki bu cowboy city ne ola ki dedik. Şimdi zamanında Avustralya da yaşayan bir amcamız, burada görmüş olduğu kovboy kasabalarından esinlenerek bir yer yapmak istemiş. Çok da iyi yapmış, böyle bungalov ve ağaç evlerin olduğu bir kovboy kasabası olmuş.

Woody ville, Ağva ile Şile arasındaki Akçakese köyü‘nde bulunan, 50 yaşından büyük bir işletme. Bu hali ile sadece Şile’nin değil İstanbul’un hatta Türkiye’nin en eski kamp alanlarından biri.

Hemen önünde Akçakese Plajı var ama bu alan işletmeye ait değil. Plajdan biraz daha geride kullanabileceğiniz şezlong ve şemsiyeler var. Deniz kenarındakiler ise belediyeye ait ve kullanmak isterseniz ücret ödemeniz gerekiyor.

Woody Ville Kamp Alanı olanakları;

  • Tuvaletler yeteri kadar temizleniyor.
  • Duşlar iyi durumda ve sürekli sıcak su oluyor.
  • Elektrik ve su var.
  • Restoran var ama fiyatlar oldukça yüksek.
  • Yakında market var, bu büyük rahatlık.
  • Buzdolabı var ama ücretli, en son 40 TL gibi bir ücreti vardı.

Woody Ville, Şile kamp alanları arasında en pahalı seçeneklerden biri; kişi başı gecelik 250 TL. 🤔 Her ne kadar fena bir işletme olmasa da bize sorarsanız fiyat biraz yüksek. Çadır kampı ya da karavan kampı tercih etmeyip bungalovda kalmayı düşünürseniz, dışarıdan gördüğümüz kadarıyla çok da iyi durmuyorlar. Ayrıca Woody ville bungalov fiyatları, çok gereksiz yüksek hatta uçmuş gidiyor. Çadır fiyatından sonra bungalov fiyatlarını duymayı kaldırabileceğimizi düşünmediğimiz için hiç sormadık. 🙄

Gelesun Kampland

Ağva’nın yanıbaşında Kurfallı köyünde bulunan bu kamp alanı deniz kenarı olmadığı için genelde sakin oluyor. Sessizliğiyle ve doğasıyla tam olarak kafa dinlemelik bir yer. Konum ve görünüm olarak böyle ama bizim gördüğümüz biraz daha eğlenmek isteyen gençlerin geldiği bir kamp alanı.

Gelesun Kampland’in işletmecisi gayet ilgili biri, tuvaletler ve diğer ortak alanlar genel olarak temiz, elektrik alabileceğiniz yeteri kadar priz var, ortak buzdolabına enteresan ama yalnızca yiyecek koyabiliyorsunuz içecek koymak yasak.

Toplu taşımayla ulaşmak mümkün değil, kendi aracınızla gelmeniz gerekiyor. Yolun bir kısmı toprak ama öyle çok kötü bir yol değil.

Bu arada kendi çadırınız ya da karavanınız yoksa Gelesun Kampland‘de çadır kiralama, bungalov ve tiny house gibi seçenekler de var.

İstanbul Kamp

Yıllar önce bu yazıyı hazırladığımızda İstanbul Kamp’ı aşağıdaki gibi anlatmıştık. Ancak zaman içerisinde çok şey değişmiş, sanırız burası el değiştirmiş. Şu anda çadır kampını gözden çıkarmış gibi duruyor, bunun yerine günübirlik gelenleri hedefliyor. Çadır kurmak isterseniz sahile kurmanız gerekiyor. Karavan kampı için bir değişiklik yok o aynı şekilde devam ediyor.

2-3 kelimeyle anlatmak istersek Şile’nin en düzenli kamp alanı diyebiliriz. Düzenli derken demek istediğimiz her şeyin yeri belli, aslında olması gereken bu.. yani diğerleri düzensiz desek daha doğru.

Çadır alanı çit ile ayrılmış, otopark yeri belirli, her yerde ateş yakılamıyor ve ateş yakma alanı da belirlenmiş. Ayrıca her çadır için yerler işaretlenmiş, yalnız biraz daha mesafeli işaretleselermiş çok daha hoş olurmuş. Karavan alanı ve bungalovlar da diğer alanlardan bağımsız, öyle karavanınızın yanına çadır kurulmuyor ya da bungalovun balkonundan çadırları izlemiyorsunuz.

Kamp alanının en büyük problemi gölge alan olmaması, sabah güneşle birlikte uyanıyorsunuz. Bir de yol kenarında olduğu için de gece yoldan geçen araçların sesinden uyumak zor. Anlayacağınız genel olarak uyuyamıyorsunuz. 😳 Tesisin olanaklarını değerlendirecek olursak; tuvaletler kamp alanı standartlarında, duşlar bakımsız ve sıcak su yok (ılık su bile yok 🙃 duştaki su direkt kuyudan geliyor 😀). Ortak mutfak alanı biraz bakımsız gözükse de tüm ihtiyacınızı karşılayabiliyorsunuz, buzdolabı da iyi soğutuyor. Çadır alanında prizler çok uzak, çadıra elektrik çekmek isterseniz 20 metreden uzun bir kablonuz olması lazım.

Karavan ve çadır alanlarının mutfakları ve tuvaletleri ayrı, bu büyük bir avantaj. Karavan yeri kısıtlı olduğu için tamamen dolu bile olsa çadır alanı kadar kalabalık olmuyor. Kimse mecbur kalmadıkça mutfağı kullanmıyor, herkes çoğu işini karavanın mutfağında hallediyor. Bu sayede mutfakta sıra olmuyor ve genelde temiz oluyor. Her karavan için elektrik ve su çekilmiş. Ayrıca siyah su dökecek alan da var. Bu haliyle Şile’de karavan kamping sayılabilecek tek yer İstanbul Kamp diyebiliriz.

İstanbul kamp fiyatları, bize sorarsanız verilen hizmetin üzerinde. Kendi çadırınızda konaklama 40 TL, araç üstü çadır 70 TL, karavan 70 TL, bungalovlarda konaklama ise kahvaltı dahil 200 TL. Bu arada verdiğimiz tüm fiyatların kişi başı fiyatlar olduğunu da hatırlatalım. Ayrıca yıllık olarak karavan yeri kiralama imkanınız da var, onun fiyatı da 6000 TL.

Kayıp Ada Kamp Alanı

Çadırda konaklama fiyatı 75 TL , evet direkt parayla giriş yaptık ama burada paradan başka anlatabileceğimiz pek bir şey yok. Duş ve tuvalet dışında bir hizmet yok, öyle boşuna elektrik falan aramayın.

Arazi aracınız varsa sahilden girip Kayıp Ada Kamp Alanı’nın hemen önünde ücretsiz kamp yapabilirsiniz. Yani burada bir hafta tatil yapmayacağınıza göre ne kadar duş ihtiyacınız olabilir. Bu arada arazi aracınız yoksa zaten buralara kadar gelmeyin, yol gerçekten kötü.

Alacalı Kamp

Kamp alanı hemen Alacalı plajının arkasında bulunuyor ve denize 2-3 dakikalık yürüme mesafesinde. Şile’deki deniz kenarı kamp alanları arasında en sakin yerlerden biri Alacalı Kamp olabilir.

Tesisi işleten aile gerçekten çok ilgili, dolayısıyla personel de ilgili oluyor. Eee zaten yeterince ilgi olunca da çok fazla sorun olmuyor, olsa da çözüleceğini biliyorsunuz.

Tuvaletler ve duşlar temiz, her yere elektrik çekilmiş, içeride fiyatları dışarıdaki fiyatlarla aynı olan bir market var.

Çadırda konaklama fiyatı kişi başı 75 TL, en azından çadır başı 100 TL falan olsa çok daha uygun olurmuş.

Bungalow Koyu

Bildiğimiz kadarıyla burada eskiden Yeşim Camping vardı ve sadece ismi değil işletmecisi de değişmiş. Yeni işletmeci ile birlikte çadır kampından çok bungalow kampına yönelmişler.

Şile Saklıgöl Kamp Alanı

Burada işletmeler var ama hiçbirinin kampingle alakası yok, restoran ve cafe tarzı yerler var, yani burası bir kamp alanı değil. Farklı yerlerde kamp alanı olarak anlatıldığı için bu yanlış bilgiyi düzeltmek istedik. Bu nedenle listemizde Saklıgöl’e de yer verdik.

Ücretsiz Kamp Alanları

Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı

Şile ücretsiz kamp alanları arasında en iyi seçeneklerden biri olan Hacıllı Şelalesi kamp alanı, diğer kamp alanlarından farklı olarak sahilde değil de ormanın içinde kamp yapabileceğiniz bir yer. Şile’nin merkezinde değil, 30 km mesafedeki Hacıllı köyü’nde bulunuyor.

Öyle direkt olarak şelalenin yanındaki bir kamp alanından bahsetmiyoruz. Aslında belirli bir kamp yeri yok, Hacıllı Köyü ile Hacıllı Şelalesi arasında çadır kurabileceğiniz oldukça geniş bir ormanlık alan var ve dilediğiniz yerde kamp yapabiliyorsunuz. Bu yüzden çadır kampı için çok güzel bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Bu arada karavan kampı için de fena sayılmaz, yolun kenarında bile güzel yerler bulabiliyorsunuz.

Ücretsiz kamp alanı olduğu için elektrik ve tuvalet yok. Alışveriş için en yakın yer Hacıllı Köyü. Genellikle kampçılar yol ile derenin birleştiği noktada kamp yapıyor, siz de kampınızı burada kurduysanız köye gidip gelmek sorun olmaz. Ancak şelalelere doğru, ormanın içinde kamp yapıyorsanız her şeyinizi yanınızda götürdüğünüzden emin olun.

Kamp bölgesinde çeşme yok, nasıl olsa şelaleye gidiyoruz diyerek yanınızda su getirmemezlik etmeyin. Sizin her şeyiniz yanınızda olsun, bırakın suyu odununuzu bile getirin. Çünkü öyle bir piknikçi akını var ki ortada kuru odun bulmak bile çok zor.

Kafa dinlemek ve rahat etmek istiyorsanız Hacıllı Şelalesi kamp alanı’na Haziran – Eylül arasında gitmeyin deriz. Bunun dışında gayet huzurlu ve güzel bir yer, yalnız yanınızda biraz fazladan çöp poşeti ve eldiven götürün. Çünkü önce kamp yerinizi temizlemeniz gerekecek.

Akçakese Kamp Alanı

Ücretsiz kamp alanları arasında sayabileceğimiz Akçakese Kamp Alanı, aslında Akçakese halk plajı ve geniş bir kumsala sahip. Kamp yapabilecek çok uygun yerler bulabiliyorsunuz. Yalnız burada çadır kurmak yasak. Bu zamana kadar öyle ceza kesme falan gibi bir olay duymadık ama yine de dikkatli olmanızda fayda var. Zaten yaz aylarında kalabalık olacağı için burada kamp yapmanız zor, yani yapabilirsiniz ama rahat olmaz. İlkbahar ya da sonbahar ayları, Akçakese kamp alanı için en uygun zamanlar, bu dönemde de kimsenin gelip burada kamp yapamazsınız diyeceğini zannetmiyoruz.

Kilimli Koyu Kamp Alanı

Adım başı para mottosu ile işletilen bir yer olan Kilimli Koyu kamp alanı, bizim tekrar uğramayı düşünmediğimiz yerler arasında. Bizim ilk defa burada gördüğümüz bir şey var, o da tuvalet ve duşun ücretli olması. Kilimli Koyu’na girişte 25 TL otopark ücreti ödüyorsunuz, üstüne 50 TL çadır ücreti veriyorsunuz, çadırınızı tahta platformlara kurmak isterseniz 50 TL daha istiyorlar. Verdiğiniz bu ücretler yetmezmiş gibi; 5 TL duş ve 3 TL tuvalet ücreti ödemeniz gerekiyor. Sıfır olan tek şey hizmet kalitesi. 😀

Tüm bu verdiğiniz ücretler karşılığında ne mi alıyorsunuz? Kilimli Koyu kamp alanının özelliği ne mi? Cevap verelim hiç bir şey, etraftaki çöpler bile toplanmıyor. Ücretli olmasına rağmen tuvaletler de yeteri kadar temizlenmiyor.

Esenceli Köyü Kamp Alanı

Esenceli köyü, Ömerli barajına kıyısı olan küçük bir köy. Şile merkezine oldukça uzak, yaklaşık 40 km ve kamp için en güzel yerlere ulaşabilmek için arazi aracı şart. Tabii binek araçla da ulaşabileceğiniz kamp yerleri var ama kalabalık oluyor.

Aslına bakarsanız bazı yerlerde ulaşım köylüler tarafından özellikle zorlaştırılmış gibi duruyor. Haklı olarak insanların gelmesini istemiyorlar, çünkü her gelen çöpünü de getiriyor.

Esenceli köyü kamp alanı, ücretsiz bir kamp yeri; elektrik, çeşme ve tuvalet gibi herhangi bir hizmet yok. Hem çadır kampı hem de karavan kampı olarak uygun bir bölge. Alışveriş için en yakın yer Esenceli köyündeki bakkallar.

Baraj gölünün çevresi günübirlik piknikçiler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor, bu yüzden yaz ayları dışındaki zamanlar kamp yapmak için çok daha uygun.

Ömerli Barajı Kamp Alanı

Riva deresi üzerinde bulunan Ömerli barajı oldukça büyük bir alana yayılmış. Ömerli köyü tarafında da kamp yapılabilecek çok güzel yerler var. Bahsettiğimiz yerler tam olarak Esenceli köyünün karşısında kalıyor. Yalnız burada da girişlere toprak dökülerek yollar kapatılmış ve binek araçla sakin olan bölgelere gitmek çok zor. Arazi aracıyla pek çok yere ulaşabilirsiniz ama Ömerli barajı kamp alanı‘nın asıl tadını motosiklet ile gelenler çıkarıyor.

Son olarak şunu da unutmamak lazım; her işletmenin kendisini düzeltme ihtimali var. Biz yazıyı yazdığımızda kötü olan ama sonradan çok iyi olan yerler bile çıkabilir. Ancak Şile kamp alanları ile ilgili bizim deneyimlerimiz ve söyleyeceklerimiz bu kadar. İtirazı olan her zaman yorumlara yazabilir, en azından başkaları da faydalanır. Mesela, biz bir kamp alanı için tuvaleti çok pis dediysek ve siz gittiğinizde tuvalet temizse mutlaka yorumlara yazın. Bu söylediğimiz işletme sahipleri için de geçerli, kardeşim o eskidendi artık benim tuvaletlerim pırıl pırıl derseniz söyleyin düzeltelim. Önce gelir bakarız ama 😎 hiç üşenmeyiz. Aslında üşenmemek de değil, ihtiyacımız olduğu için geliriz. Çünkü İstanbul kamp alanları arasında düzgün bir yer bulmak gerçekten zor. Dolayısıyla kendisini düzelten bir işletmenin başımızın üstünde yeri var, her türlü gideriz. ✌️