Şimdi en baştan söyleyelim Kilyos plajları genellikle beachlerin hakim olduğu bir yer. Hatta Kilyos sahili neredeyse tamamen beach club işletmelerinden oluşan bir yer. Burada öyle ücretsiz plajlar ve koylar maalesef yok. Bu yüzden gitmeden önce ücretsiz Kilyos plajlarını araştırıp hiç bir şey bulamayınca, hiç bir yer bulamasak bile en azından Kilyos halk plajı vardır diye düşünüp gelmeyin.

Neyse ki şezlong/şemsiye vermekten ziyade aynı zamanda eğlenceli bir gün vaad eden işletmelerin sayısı da oldukça fazla. Yani paranızın karşılığını alabileceğiniz işletmeler var, şimdi biraz onlara bakalım.

1- Milyon Beach Kilyos

Aynı zamanda Milyonfest Kilyos etkinliğine de ev sahipliği yapan Milyon Beach Kilyos; temiz, düzenli ve eğlenceli bir yer. Bir plajın temizliğini anlamak için ilk bakılacak yer tuvaletler, burada tuvaletler gayet temiz. Kumsalı da temiz ve bakımlı. Deniz kıyısı biraz çakıllı ve suyun içinde bazı kısımlarda büyük kayalar var ancak rahatsız edecek derecede değil.

Milyon Beach‘e gelecekseniz bizim en önemli tavsiyemiz sabah erken gelmeniz. Sabah deniz daha güzel, öğleden sonra biraz bulanıklaşmaya başlar. Tabii bu denize girmenize engel olacak derecede bir durum değil ama yine de erken gelip berrak suda yüzmek daha güzel. Erken gelmek için bir neden daha var o da girişteki otoparkın çabuk dolması. Bu otopark dolunca sizi yukarıdaki otoparka yönlendiriyorlar ve buradan servisle gelmek zorunda kalıyorsunuz.

Milyon Beach Kilyos için giriş ücreti 80 TL, şezlong ve şemsiye dahil. Damsız giriş yasak değil ancak kapıda bir eleme yapıyorlar. Ailenizle rahatlıkla gidebileceğiniz bir yer.

2- Burç Beach Kilyos

Boğaziçi öğrencileri ve mezunlarına indirimli olduğu için boğaziçi’lilerin uğrak yeri diyebiliriz. Boğaziçi mezunlarına 45 TL, öğrencilerine 15 TL ve dışarıdan gelenlere 80 TL giriş ücreti var. Burç Beach’te kart sistemi var; girişte karta yükleme yapıyorsunuz ve tüm harcamalarınız bu karttan yapmanız gerekiyor. Yalnız şöyle önemli bir nokta var, kredi kartı ile yükleme yaparsanız harcamadığınız bakiyeyi iade alamıyorsunuz o yüzden en iyisi yanınızda nakit bulundurmanız. Nakit yükleme yaptığınızda çıkışta kalan bakiyenizi yine nakit olarak iade alabiliyorsunuz.

Deniz, elbette dalgalı ama kumsalı güzel, ince bir kumu var. Zaten Burç Beach’e gelen çoğu kişinin yaptığı gibi siz de denizden çok kumsalda vakit geçireceğiniz için önemli olan da kumsalın iyi olması.

Burç Beach iyi güzel ama bize biraz kalabalık geldi, eğer indiriminiz yoksa yani 80 TL verecekseniz başka bir beach’e gitmemek için bir sebebiniz yok. Bir de kapıda çantaların didik didik aranması pek hoş değil. Tamam anlıyoruz yiyecek – içecek getirmek yasak ama tüm çantalara açıp bakmaları falan bize biraz fazla geldi.

3- Kilyos Halk Plajı

Kilyos merkezinde bulunan bu plaj Halk Plajı olarak geçmesine rağmen ücretsiz değil, giriş hafta içi 25 TL, hafta sonu 40 TL. Alınan ücret yalnızca giriş ücreti, şezlong/şemsiye ya da herhangi bir hizmet sunulmuyor. Biz yine de beachlerin arasına sıkıştıralım dedik. :)

Plajın bulunduğu yer Google Haritalar’da İstanbul Plaj Ücretsiz olarak çıkıyor bu sizi yanıltmasın, Kilyos’ta ücretsiz plaj maalesef yok.

Kumsalı oldukça bakımsız ve kirli, açıkçası buraya gitmek yerine düzgün bir beach’e gitmek çok daha mantıklı. En azından karşılığında belirli bir hizmet alırsınız. Yani şezlong ve şemsiye dahil 80 TL olan işletmeler varken Kilyos Halk Plajı‘na gelip 40 TL vermek biraz gereksiz olur.

4- Kilyos Solar Beach Therapy

Burası da Kilyos’un temiz ve bakımlı beachleri arasında. Deniz genelde dalgalı ve riskli olduğu için çoğu işletme normal olarak açılmanıza izin vermiyor. Ancak Solar Beach cankurtaranları sanki biraz fazla garantici, 50 cm derinliğe bile gitseniz hemen düdüğü çalıyorlar.

Kilyos Solar Beach‘in havuzlu ve jakuzili bir bölümü de var ancak bu kısım beachten ayrı. Bu arada Solar Beach’e damsız giremeyeceğiniz söylense de içeride çok fazla erkek grup görüyorsunuz.

5- Suma Beach Kilyos

Kapandı, veda etkinliği yaptı, yeri değişti vs derken Suma Beach Kilyos her sene bir şekilde yoluna devam ediyor. 2020 yılında da farklı etkinlik ve konseptlerle hizmet veriyorlar. Cuma günleri piknik konsepti yapmışlar. Piknik sepetleri şarap ve de peynir, füme et gibi şarap eşlikçilerinden oluşuyor. Tabii sadece bu kadarla sınırlı değil farklı gün ve gecelerde DJ Partiler gibi çeşitli etkinlikler var. En güzeli sosyal medya hesaplarından bu tür etkinlikleri takip edip ona göre gitmek.

Bu arada Suma Beach’in Hacıosman – Kilyos arası servisi olması da büyük bir avantaj. Bir de evcil dostlarımızı kabul eden nadir işletmelerden.

6- Plaj Silver (Silver Beach Kilyos)

Eski Suma Beach’in bulunduğu yere açılan Plaj Silver, Burç Beach’in hemen yanında. Genel olarak bakarsak diğer Kilyos plajlarından tek farkı fiyatların biraz daha düşük olması. Plaj Silver giriş ücreti 60 TL, tabii bu kalabalığın artmasına neden oluyor bunu da göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Plaj temiz ve bakımlı, servis biraz yavaş ancak yemekleri, özellikle de burgerleri lezzetli.

7- Kilyos Tırmata Beach

Uzun zamandır hizmet veren ve Kilyos’un en bilinen işletmelerinden bir tanesi olan Tırmata Beach, düzenli ve yemiz bir yer. İçerisinde park olması çocuklar için güzel. Zaten çoğunlukla çocuklu ailelerin ve çiftlerin tercih ettiği bir plaj. Yoğun günlerde şezlongların olduğu kısımda servis elemanı bulmakta zorlanabilirsiniz ama bu durum çoğu işletmede yaşanıyor.

İçeriye damsız giriş ve yiyecek – içecek getirmek kesinlikle yasak. Dışarıdan bir şey getirmenin yasak olmasını çok iyi anlıyoruz ama çantaları x-ray cihazından geçirmek falan bize abartı geliyor.

Kilyos Tırmata Beach‘e giriş ücreti hafta sonu 75 TL, hafta içi 60 TL; içerisinde şezlong, şemsiye ve otopark var. Yiyecek fiyatları abartılı değil, Kilyos’taki diğer beachlere göre biraz daha uygun.

8- Bamboo Beach Kilyos

Solar Beach ile yan yana olsa da giriş fiyatı çok daha uygun. Sanki burayı Kilyos’taki beachler bir araya gelip işinize gelmiyorsa Bamboo Beach’e gidin diyebilmek için açmışlar. :) Neden derseniz Kilyos’a gelenlerin genelde şikayetleri belli; fiyatlar yüksek, dışarıdan suya bile izin verilmiyor, damsız girilmiyor. Bamboo Beach Kilyos‘ta bu kuralların hiç birisi yok ve giriş ücreti hafta sonu 40 TL, hafta içi 25 TL ve 10 TL otopark ücreti var. Gel gelelim ki doğru düzgün bir hizmet de yok; tuvaletler pis, soyunma kabinleri bakımsız ve kumsalda çöpler var.

9- Kilyos Baykuş Plajı

Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne bağlı olan Kilyos Baykuş Plajı, biraz daha öğrencilere de hitap edebilmek için az hizmet ortalama fiyat politikasıyla hizmet veriyor. Öyle bangır bangır müzikler çalan beachlerden değil, gelen kitle de gayet iyi diyebiliriz.

Baykuş Plajı uzun zamandır var ancak işletmesi üniversiteye geçmeden önceki dönemi gerçekten kötüydü, şu an ağırlıklı olarak gençlere hitap eden güzel bir ortamı var.

Burada da dışarıdan yiyecek – içecek getirmek yasak ama restoranında da seçenekler çok kısıtlı, bu biraz problem oluyor. İçeride alkol satışı olmadığı için dışarıdan alkol getirilmesine göz yumuyorlar.

10- Uzunya Beach Kilyos

Kilyos plajları arasında belki de en iyi konuma sahip olan yer Uzunya Beach Kilyos diyebiliriz. Korunaklı bir koyda yer alıyor ve yeşillikler içerisinde. Ancak maalesef deniz çok temiz değil; yosunlu ve çok bulanık, hatta böcekler var. Kumsal da aynı şekilde neredeyse hiç temizlenmiyor.

Açıkçası düzgün işletildiğini düşünmüyoruz, müşteri ilişkileri hiç iyi değil ve hizmet kalitesi de çok düşük. Uzunya Beach giriş ücreti 80 TL, şezlong ve şemsiye dahil. Şezlongların bulunduğu bölümde servis yok, yiyecek ve içeceklerinizi kendiniz almanız gerekiyor.

11- Kilyos Gümüşdere Plajı

Plaj Silver’ın hemen yanında bulunan Kilyos Gümüşdere Plajı; ortalama fiyat az hizmet felsefesiyle çalışan bir yer. Kışın ya da bahar aylarında kafa dinlemek için gidecekseniz ideal diyebiliriz. Ancak yazın gidip eğlenceli ve keyifli bir gün geçirmeyi düşünüyorsanız diğer alternatiflere bakmanızda fayda var.

12- Zuğa Beach Kilyos

Kilyos’taki diğer plajların aksine Zuğa Beach, kayalık bir alana kurulmuş. Taşlar yüzmeyi zorlaştırsa da farklı ve daha güzel bir manzarası oluyor. İskelesi sayesinde denize girerken o kadar sorun da yaşamıyorsunuz.

Fiyatlar konusunda bir şey yazamıyoruz çünkü baya karışık; girişte otopark parası adı altında bir para alıyorlar, sonra denize gireceğiniz yerde bir para istiyorlar, şezlong isterseniz ayrı para istiyorlar falan derken ipin ucu kaçıyor. Kısacası Zuğa Beach Kilyos’a girdiğiniz andan itibaren adım başı farklı şekillerde para isteniyor.

Bu arada salaş bir restoranı var, plajındansa burayı tercih edebilirsiniz. En azından manzaraya karşı bir balık yenebilir.

Kilyos Beachleri ve Plajları yazımızı bitirmeden önce şunu hatırlatmak isteriz ki Karadeniz çok tehlikeli, evet sizin de bildiğinize eminiz ama yine de tekrar tekrar söylemek zorunda hissediyoruz. Kıyıda cankurtaran olması size kesinlikle güven vermesin, oradaki cankurtaranların çoğu siz açılınca düdük çalmaktan başka bir şey yapmıyor. Boğulan biri olunca o dalgalarda bot bile ilerleyemediği için sadece izlemekle yetiniyorlar. Normalde beach club olayını sevmesek de Kilyos’ta halk plajı olmaması güzel bir şey, çünkü burası yüzmek için tehlikeli. Kilyos Beachlerinde eğlenin, güneşlenin ve ayağınızı suya sokun ama fazlasını yapıp hayatınızı riske atmayın; bizi de üzmeyin.

En güncel bilgiler için instagram sayfamızı takip etmeyi unutmayın!