Site icon Çıktık Yola

Seyşeller Gezilecek Yerler

saat kulesi victoria seyşeller

O kadar yol gitmişken ve belki de en önemlisi o kadar para vermişken :) insan adım atmadığı tek bir nokta bile kalmasın istiyor. Biz de bu 12 günlük tatilimiz boyunca adada gezdiğimiz yerleri sizler için aşağıda paylaşıyoruz. Zaman kaybı yaşamadığımız, verimli bir gezilecek yerler rehberi oldu. Umarız sizler de beğenirsiniz, yorumlarınızı bekliyoruuzz.. :) Plajları Seyşeller Plajları yazımızda paylaştığımız için bu yazı plaj dışında kalan yerleri anlatıyor.

>> Praslin Gezilecek Yerler
>> La Digue Gezilecek Yerler
>> Mahe Gezilecek Yerler

İlk olarak Praslin ile başlayalım. Praslin’in mutlaka ama mutlaka görülmesi ve gezilmesi gereken yerler listemiz huzurlarınızdadır:

Praslin Gezilecek Yerler

Ardından La Digue.. Çok minik bir ada olduğu için plajları ve patika yerleri haricinde tek bir parkı kalıyor:

La Digue Gezilecek Yerler

Son olarak da en büyükleri ve en gelişmişleri Mahe..

Mahe Gezilecek Yerler

Mahe yani Victoria bölgesinde yürüyerek çoğu yeri gezebilirsiniz ancak çay fabrikası gibi yerlere gidebilmek için araç kiralamanıza ihtiyaç var. Ancak Seyşeller’de ulaşım yazımızda da belirttiğimiz gibi otobüsle ulaşım genel olarak rahat. Otobüsle çoğu yere gidebilirsiniz. Benim bu listede tek içimde kalan gidemediğim Morne Seychellois yürüyüşü oldu. 1 km sadece tırmanmalı bir patikayı yürüyecek halim kalmamıştı. Ama sonunda şahane bir manzaranın sizi beklediğini söylüyorlar. Yine araba ile ulaşabileceğiniz bir yer. :)

Coco de mer Praslin

Vallée de mai

Coco de mer

Vallée de mai

Palm

Coco de mer Türleri

Vallée de mai Harita

Coco de mer

Vallée de mai Palms

Coco de mer

Victoria

Eden Island

Victoria Mahe

Seyşeller Victoria

Müze

Tea Factory Seyşeller

Botanik Bahçesi Victoria

Özgürlük Anıtı

Victoria

Exit mobile version